ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σε μία από τις πιο κεντρικές, ζωντανές και ασφαλείς περιοχές το King Hotel προσφέρει στους επισκέπτες τις ευκαιρίες να εξερευνήσουν τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, τους εμπορικούς και επιχειρηματικούς χώρους χάρη στις βέλτιστες συγκοινωνιακές συνδέσεις. Ένας ιδανικός προορισμός για τους ταξιδιώτες της πόλης και τους επιχειρηματίες. Κάποια μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι τα παρακατω:

ΟΔΟΣ ΕΡΜΟΥ

Η Ερμού εξακολουθεί να είναι ο πιο εμπορικός δρόμος του Κέντρου με τη Μητροπόλεως να ακολουθεί και τη Σταδίου να αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Εάν μετά τις περιπλανήσεις σας αισθανθείτε την ανάγκη για φαγητό, τα σουβλάκια και τα κεμπάπ στο Μοναστηράκι θα σας ενθουσιάσουν. Γι’ αυτούς που επιθυμούν κάτι πιο υγιεινό, υπάρχουν πολλά μαγαζιά και ταβέρνες με μαγειρευτά φαγητά και σαλάτες, καθώς και κάποια εστιατόρια για χορτοφάγους. Εάν είναι βράδυ και έχετε διάθεση για νυχτερινή ζωή, ανηφορίστε προς τα ατέλειωτα μπαράκια του Θησείου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Με επίκεντρο το Μοναστηράκι και την Πλάκα και με πεζοδρομημένο πια το μεγαλύτερο μέρος του, το Ιστορικό Κέντρο αξίζει για περιπλανήσεις και κάποιες πιο «ιδιαίτερες» αγορές.

Περισσοτ.
η γοητεία των αγορών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας είναι προφανής από το μείγμα ανθρώπων από όλο τον κόσμο που κάνουν βόλτες και ψώνια καθημερινά εδώ. Η Πλάκα και το Μοναστηράκι είναι οι κύριοι χώροι για αγορές, φαγητό και αξιοθέατα. Εκεί μπορείτε να αγοράσετε δώρα για φίλους και συγγενείς: αναμνηστικά, λαϊκή τέχνη και παραδοσιακά ελληνικά είδη όπως αγγειοπλαστική, χάντρες ανησυχίας, χειροποίητα δερμάτινα σανδάλια και τσάντες. Υφαντά χαλιά, περίπλοκα τραπεζομάντιλα, σεντόνια και χαλιά είναι σίγουρο ότι θα εκτιμηθούν από όλους. Μην χάσετε το υπαίθριο παζάρι στην πλατεία Avissinia του Μοναστηρακίου τις Κυριακές για μια γκαλερί παλαιών καθρεπτών με αντίκες, ξύλινα έπιπλα και bric-a-brac. Εξερευνήστε τους δρόμους από την οδό Αθηνά για θέα στην Αθήνα της δεκαετίας του ’60, όπου οι μικρές αποθήκες διατηρούν αποκλειστικά καταστήματα όλων των ειδών, από δέρματα έως μεταλλικά και γυάλινα έργα. Οι γκουρμέ χτυπάνε στα βαρέλια των ελιών, των βοτάνων και των μπαχαρικών κατά μήκος της οδού Ευριπίδου. Το Θησείο και το Ψυρρή, στη βάση της Ακρόπολης και απέναντι από την οδό Αθηνάς, είναι το σημείο όπου μπορείτε να σταματήσετε και να κάνετε ένα διάλειμμα πριν δείτε τις γκαλερί τέχνης και τα vintage καταστήματα που αρχίζουν να ανθίζουν σε αυτές τις πιο όμορφες αθηναϊκές συνοικίες. Οι λεωφόροι Σταδίου και Πανεπιστημίου, που συνδέουν το Σύνταγμα και την Ομόνοια, είναι επερχόμενες λεωφόροι που φιλοξενούν μεγάλα πολυκαταστήματα. Διεθνείς εμπορικές επωνυμίες, καλλυντικά, υφάσματα, χάντρες, χρυσά και ασημένια κοσμήματα και ευρωπαϊκά παπούτσια δερμάτινων ειδών, μπότες και περισσότερα παπούτσια μπορούν να αγοραστούν στον πεζόδρομο Ermou και στους γειτονικούς δρόμους που εκτείνεται από το Κολωνάκι στο Σύνταγμα.

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Νομισματικό Μουσείο που στεγάζεται στο “Ηλιού Μαλάθρων” (παλάτι Ίλιον), έργο του Ernest Chiller, πρώην κατοικία του Erick Schliemann. Πρόσφατα ανακαινισμένο, είναι ένα από τα λίγα μουσεία αυτού του είδους στον κόσμο.

Περισσοτ.
Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν περίπου 600.000 νομίσματα που καλύπτουν τον αρχαίο ελληνικό κόσμο, τη ρωμαϊκή κυριαρχία, το Βυζάντιο, τον Δυτικοευρωπαϊκό Μεσαίωνα και τους πιο πρόσφατους χρόνους. Ένας μεγάλος αριθμός “θησαυρών” (κλειστά νομισματικά σύνολα) βάρη, μολυβδοσφραγίδες, μετάλλια και πολύτιμες πέτρες συμπληρώνουν τα εκθέματα του Μουσείου.

BENAKI MUSEUM

Το μουσείο ιδρύθηκε από τον Αντώνιο Μπενάκη, μέλος ιστορικής οικογένειας που προέρχεται από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ενώ στις συλλογές του περιλαμβάνονται 33.000 έργα,

Περισσοτ.
καταγράφοντας την ιστορική πορεία του ελληνικού κόσμου από την αρχαιότητα έως τη Μικρασιατική καταστροφή (1922) ιδιαίτερος χώρος προορίζεται για τις συλλογές παιχνιδιών και παιδικής, κοπτικής και κινεζικής τέχνης, καθώς και το μουσείο με έργα του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκας. Στο “Νέο Κτίριο” του Μουσείου στεγάζονται εκθέσεις σύγχρονης τέχνης.

King Lodge

Η καλύτερη επιλογή για ταξιδιώτες πόλης & επιχειρηματίες.
Skip to content